Стефанчук: Не сприймаю депутатів, які особистий хайп ставлять понад безпеку парламенту

Стефанчук: Не сприймаю депутатів, які особистий хайп ставлять понад безпеку парламенту

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що не сприймає народних депутатів, які особистий хайп ставлять у пріоритет над безпекою парламенту.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він сказав під час брифінгу, коментуючи ініціативу щодо заборони повідомляти інформацію про пленарне засідання раніше ніж через одну годину після його закриття або оголошення перерви.

"Цей законопроєкт не про заборону поширення інформації про засідання, а про відкладення її поширення. Будь ласка, поширюйте інформацію, але має пройти година після завершення засідання. Мені здається, що це абсолютно логічно. Це елементарна річ, яка забезпечує безпеку єдиного законодавчого органу в Україні", – зазначив Стефанчук.

Він наголосив, що йдеться про національну безпеку, тому це "абсолютно здорова ініціатива".

Читайте також: Стефанчук сказав, коли журналістів пускатимуть на засідання парламенту

Голова ВР нагадав, що відповідний законопроєкт уже ухвалено в першому читанні. Зараз народні депутати можуть подавати поправки до другого читання. На його думку, після розгляду депутатських пропозицій документ буде ухвалено.

Стефанчук підкреслив: "Я не сприймаю народних депутатів, які особистий хайп, своє хайпожерство ставлять у пріоритет над безпекою Верховної Ради України".

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони поширення інформації про пленарне засідання Верховної Ради України під час дії воєнного стану" (№9005).

Читайте також: Стефанчук: Верховна Рада зберігає єдність у підтримці формули миру

Зокрема, пропонується під час дії воєнного стану заборонити народним депутатам поширювати в будь-який спосіб інформацію про час, місце, перебіг і результати проведення (продовження) пленарного засідання раніше ніж через одну годину після його закриття або оголошення перерви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-