Зеленський подякував країнам, які в ООН підтримали українську формулу миру

Зеленський подякував країнам, які в ООН підтримали українську формулу миру

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність країнам, які на Генасамблеї ООН підтримали українську формулу миру.

Про це він написав у своєму Твіттері, передає Укрінформ.

"Вдячний усім країнам, які підтримали надважливу резолюцію Генеральної Асамблеї «Принципи Статуту ООН, що лежать в основі всеохоплюючого, справедливого та сталого миру в Україні»", - йдеться у твіті.

Читайте також: Бельгія підтримує проєкт резолюції ГА ООН щодо України та вимагає виведення російських військ

Глава держави додав, що ця резолюція – потужний сигнал неослабності світової підтримки України.

"Це потужне свідчення солідарності світової спільноти з українським народом у контексті роковин повномасштабної агресії рф. Потужний вияв глобальної підтримки української #ФормулаМиру!", - резюмував Зеленський.

Читайте також: Глава МЗС Чехії застеріг від спроб залишитися осторонь у питанні війни рф проти України

Як раніше повідомляло агентство, надзвичайна спеціальна сесія Генеральної Асамблеї ООН ухвалила резолюцію «Принципи Статуту ООН, що лежать в основі всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні».

«За» проголосували – 141 держава, «проти» – 7, утрималися – 32.

Крім росії, «проти» виступили Білорусь, Північна Корея, Еритрея, Малі, Нікарагуа, Сирія. Серед тих, хто утримався - Китай, Індія, Пакистан, Куба, Іран, Казахстан, Вірменія, Південна Африка.

2 березня 2022 року ГА ООН ухвалила резолюцію «Агресія проти України», яка засуджує вторгнення росії в Україну й вимагає від рф негайно вивести війська з української території. Резолюцію підтримали 143 країни. 

24 березня 2022 року Генасамблея ухвалила резолюцію «Гуманітарні наслідки агресії проти України», за яку проголосували 140 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-