ЄС не запроваджуватиме санкції проти атомної галузі росії - ЗМІ

ЄС не запроваджуватиме санкції проти атомної галузі росії - ЗМІ

Укрінформ
Європейська комісія не планує включати атомну галузь росії та її представників до наступного пакета санкцій.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише видання Politico.

Спершу виконавчий орган Євросоюзу повідомив країнам ЄС, що спробує розробити санкції, спрямовані на цивільний ядерний сектор Росії. Напередодні саміту ЄС минулого тижня Президент України Володимир Зеленський закликав запровадити санкції принаймні проти російської ядерної енергетичної компанії "Росатом".

Читайте також: США і G7 готують масштабний пакет санкцій проти росії на 24 лютого – Нуланд

Проте цей план провалився, заявили джерела видання.

Зазначається, що нові санкції ЄС розділені на кілька частин: нові правила, спрямовані на конкретні сектори, такі як авіація або військова промисловість, і списки, які накладають візові обмеження і заморожування активів фізичних і юридичних осіб.

Угорщина вже давно виступає проти включення атомної галузі в пакет санкцій, посилаючись на свою залежність від «Росатому».

Джерела видання розповіли, що ЄС розглядав можливість включення лише окремих співробітників «Росатому», але врешті вирішив цього не робити.

Читайте також: Прем'єр Японії запросив Зеленського на саміт G7 у роковини вторгнення росії – ЗМІ

Також стало відомо, що представник міністерства економіки Франції заявив журналістам, що «багато атомних електростанцій використовують російське паливо».

Як повідомляв Укрінформ, раніше стало відомо, що США обговорюють із Євросоюзом і G7 подальшу долю заморожених активів росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-