Резніков каже, що поки не отримував пропозицій від Президента очолити Мінстратегпром

Резніков каже, що поки не отримував пропозицій від Президента очолити Мінстратегпром

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков каже, що поки не отримував пропозиції від Президента очолити Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.

Про це Олексій Резніков заявив у коментарі журналістам, передає Укрінформ із посиланням на Факти.

"Я можу прокоментувати, що це для мене є новиною. Зі мною жодної розмови про Міністерство з питань стратегічної промисловості не відбувалося з президентом України, верховним головнокомандувачем", - сказав він.

За словами Резнікова, Володимир Зеленський жодного разу не говорив з ним про можливість переведення на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості, він вперше чує про таку пропозицію, але якби й отримав її, то відмовився б.

Резніков наголосив, що відповідно до Конституції, відставку міністра оборони або міністра закордонних справ може приймати тільки Президент. Призначення на нову посаду в будь-яке міністерство обговорюються відповідно до закону. Крім того, рішення щодо призначення очільників міністерств (крім Міноборони та МЗС) ухвалює Верховна Рада за поданням Прем'єр-міністра України.

Читайте також: Арахамія заявив, що Міноборони замість Резнікова очолить Буданов

Міністр оборони підкреслив, що якби отримав пропозицію від Володимира Зеленського чи Дениса Шмигаля очолити Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, то відмовився б.

"Якщо раптом мені така пропозиція надійшла б від Президента України або Прем’єр-міністра, то я відмовився б від неї, тому що я не маю експертизи, яка дозволяла б мені якісно бути міністром Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості. Тому я думаю, що це (інформація про нове призначення – ред.) помилка", – заявив Резніков.

Читайте також: Резніков подасть у відставку, якщо Президент ухвалить таке рішення

Нагадаємо: увечері 5 лютого глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія підтвердив чутки про кадрові зміни в Міністерстві оборони. За його словами, Олексія Резнікова на посаді має змінити керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов. Натомість Резніков має очолити Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-