Кондратюк впевнена, що Україну приймуть в НАТО після завершення війни

Кондратюк впевнена, що Україну приймуть в НАТО після завершення війни

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк впевнена, що Україну приймуть в НАТО після завершення війни.

Про це вона заявила під час брифінгу у Бородянці, звертаючись до президента Парламентської Асамблеї НАТО Жоель Гарріо-Майлям, передає кореспондент Укрінформу.

“...Ми віримо, що Україна незабаром стане членом ЄС і членом НАТО. Понад 85% наших громадян, за всіма соціологічними опитуваннями, підтримують референдум, на якому вони (підтримають — ред.) вступ України до НАТО”, - сказала Кондратюк.

За словами заступниці Голови ВР, в української влади є розуміння того, що, оскільки Україна перебуває у стані війни, то це (рішення щодо членства України у НАТО — ред.) дуже важко буде прийняти на рівні всіх парламентів, тобто, фактично ратифікувати прийняття України до НАТО.

“Але ми бачимо, що всі країни НАТО — без винятку — допомагають нам озброєнням, фінансово, гуманітарно. І я впевнена, що це тільки початок. Але абсолютно погоджуюся з президентом Чехії, який має неймовірний досвід якраз роботи у НАТО, що Україна зразу ж після завершення (війни — ред.) буде членом НАТО. Принаймні щодо цього, мені здається, навіть уже немає сумнівів”, - уточнила Кондратюк.

На думку української парламентарки, наша держава саме завдяки ЗСУ може додати неймовірного потенціалу для НАТО.

Зі свого боку Гарріо-Майлям висловила сподівання, що Україна переможе, і переможе скоро, і вже після цього вони зможуть прийняти її до родини держав НАТО.

Читайте також: Президентка ПА НАТО відвідала зруйновану росіянами Бородянку

“Хоча, звісно, Парламентська Асамблея не має права остаточного розсуду, і це потребує згоди усіх країн-членів НАТО, - але ми не бачимо інакшого майбутнього для України. Ми вважаємо, що це просто та стежка, що пролягла у наше спільне майбутнє. І будемо робити все для того, щоб це здійснилося”, - заявила очільниця ПА НАТО.

Як повідомлялося, 1 лютого чеський президент Петр Павел висловив думку, що Україна заслуговує стати членом Північноатлантичного альянсу після завершення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-