Закупівлі для ЗСУ: у справі на 1,7 мільярда отримав підозру радник ексзаступника міністра оборони

Закупівлі для ЗСУ: у справі на 1,7 мільярда отримав підозру радник ексзаступника міністра оборони

Укрінформ
Раднику ексзаступника міністра оборони повідомили про підозру у заволодінні коштами в особливо великих розмірах.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

“Викрито та повідомлено про підозру раднику заступника міністра оборони України (на громадських засадах) у заволодінні коштами в особливо великих розмірах”, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, радник у змові з директором товариства заволоділи коштами, отриманими за договорами поставки товарів військового призначення для потреб Збройних сил України.

Читайте також: Розтрата ₴120 мільйонів на закупівлях для ЗСУ - підозрюють керівників двох підприємств

Зазначається, що ці кошти були виділені Міністерством оборони України. Такими діями державі завдано понад 1,7 млрд грн збитків, вважають правоохоронці.

Досудове розслідування у даній справі проводить ГСУ Нацполіції України.

Як повідомляв Укрінформ, видання "Дзеркало тижня" опублікувало матеріал, згідно з яким нібито ціни на закупівлю харчів і надання послуг з харчування для військових у контракті МО перевищують роздрібні у два-три рази.

Невдовзі заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення Збройних сил України, написав заяву про звільнення. 24 січня Кабмін звільнив Шаповалова з посади заступника міністра оборони.

У ДБР проводять розслідування за фактом оборудок посадовців міністерства і приватних підприємств під час закупівель для військовослужбовців.

1 лютого ДБР повідомило про підозру Шаповалову за незаконні дії, внаслідок яких окремі підрозділи Збройних сил не були укомплектовані засобами індивідуального захисту на суму понад 1 млрд грн. Йому інкримінують лобіювання укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, а також закупівель бронежилетів, касок, одягу та інших речей для потреб ЗСУ неналежної якості.

Читайте також: Яйця за 17 гривень і не тільки: ДБР затримала злочинців, які наживались на харчах для армії

2 лютого Печерський райсуд столиці обрав ексзаступнику міністра оборони В’ячеславу Шаповалову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 402 млн 600 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-