В ОП розповіли про підготовку візиту до України прем'єра Італії

В ОП розповіли про підготовку візиту до України прем'єра Італії

Укрінформ
Майбутній візит в Україну прем'єр-міністра Італії Джорджі Мелоні активно опрацьовується.

Це питання заступник керівника ОП Ігор Жовква телефоном обговорив з дипломатичним радником прем’єр-міністра Італійської Республіки Франческо Тало, передає Укрінформ із посиланням на сайт Президента України.

«Розмова була присвячена обговоренню актуальних питань у контексті опрацювання майбутнього візиту в Україну голови уряду Італії Джорджі Мелоні та його практичних результатів», - йдеться у повідомленні.

Фото: ОП
Фото: ОП

Окрему увагу сторони звернули на взаємодію в межах реалізації курсу на європейську інтеграцію України, зокрема черговий саміт Україна – ЄС, та подальші контакти нашої держави з європейськими партнерами.

Заступник керівника ОП висловив подяку італійським партнерам за надання вагомої практичної підтримки з метою зміцнення обороноздатності нашої країни та подолання наслідків російської агресії.

Читайте також: Глава італійського уряду Мелоні невдовзі відвідає Україну – Зеленський

Ігор Жовква та Франческо Тало також обмінялися думками щодо подальших дипломатичних кроків для реалізації формули миру Президента Володимира Зеленського, зокрема організації «саміту миру», та спільних зусиль з метою зміцнення міжнародної підтримки України.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні заявила, що має намір відвідати Україну на початку 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-