Єрмак – про вступ України до ЄС: Це станеться раніше, ніж сьогодні дехто думає

Єрмак – про вступ України до ЄС: Це станеться раніше, ніж сьогодні дехто думає

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак вважає, що вступ України до Євросоюзу відбудеться  раніше, ніж деякі політики думають про це сьогодні.

Про це він сказав, відповідаючи на питання в рамках панелі про Українську формулу миру, на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє власкор Укрінформу.

«Перш за все, я не бачу змін у підтримці України, ми бачимо, що підтримка та допомога посилюється. Ми бачимо, як нові партнери демонструють важливість для них не лише у підтримці, а в тому, щоб Україна перемогла. Вони вірять в нашу перемогу й кажуть важливі для українців слова про те, що надають та роблять все, що потрібне не для порятунку чи виживання, а для перемоги», - сказав Єрмак.

Читайте також: Єрмак наголошує на необхідності ухвалення в ООН резолюції про спецтрибунал для рф

Відповідаючи на питання про підтримку з боку Німеччини, керівник ОПУ зауважив її роль в євроінтеграційних прагненнях України.

«Стосовно Німеччини, вона відіграла дуже важливу роль в тому, що Україна є кандидатом на членство в ЄС. Німеччина вже багато зробила для підтримки, звичайно, цього недостатньо. Іноді щось трапляється дуже швидко, іноді потрібно більше розмов, більше консультацій… Я сподіваюся, що у найближчому майбутньому реалізація цієї підтримки німецького суспільства та політиків буде виражена в додаткових пакетах допомоги у вигляді такої важливого озброєння, якого потребує Україна, щоб перемогти у цій війні», - сказав Єрмак.

Він нагадав про підтримку з боку німецького суспільства, продемонстровану на початку війни, коли сотні тисяч людей виходили на вулицях німецьких міст. 

Відповідаючи на питання про терміни вступу України в ЄС, зокрема слова Президента Франції Емануеля Макрона про десятиліття, які потрібні Україні для вступу в ЄС, Єрмак висловив надію, що Україна стане членом ЄС найближчим часом.

Читайте також: Група Єрмака-Макфола готує новий пакет санкцій проти рф

«Це станеться раніше, ніж деякі політики думають про це сьогодні», - сказав він.

Щодо підтримки Франції, то ця країна, за його словами, останнім часом демонструє практичні кроки з підтримки та допомоги України. 

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні німецький Бундестаг не підтримав під час голосування пропозицію опозиційної фракції ХДС/ХСС про надання бойових танків Leopard 1 і Leopard 2 Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-