МЗС – лаврову: Подобається чи ні — доведеться виконувати українську формулу миру

МЗС – лаврову: Подобається чи ні — доведеться виконувати українську формулу миру

Укрінформ
Міністр закордонних справ росії сергій лавров вкотре артикулював категоричну незацікавленість у мирі.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«лавров вкотре артикулював реальні наміри росії. москва категорично не зацікавлена в мирі. Публічні маневри представників російського режиму про готовність до переговорів, «перемир’я на Різдво», очікування на «реальні» пропозиції Заходу – лише димова завіса для підготовки до чергової російської терористичної атаки по Україні», - зазначив він.

Речник підкреслив, що партнери України вже давно не звертають уваги на те, що кажуть в МЗС рф, і Україна отримала широку міжнародну підтримку формули миру Президента Зеленського.

«Це – комплексний документ із десяти пунктів, втілення яких допоможе відновити мир на українській землі та створить запобіжники для неповторення російської агресії в майбутньому. Подобається це комусь в кремлі, чи ні, але росії доведеться виконувати мирну формулу», - зауважив Ніколенко.

Читайте також: Джапарова в ООН: Закликаємо всі відповідальні держави підтримати українську формулу миру

Дипломат додав, що аби пришвидшити настання цього моменту, команда МЗС на чолі із Дмитром Кулебою продовжуватиме працювати над забезпеченням сил оборони України всією необхідною міжнародною допомогою: танками, системами протиракетної та протиповітряної оборони, ракетами великої дальності, боєприпасами, тренуванням наших захисників та фінансами.

Як повідомлялося, глава МЗС країни-агресора заявив, що про переговори з Президентом України Володимиром Зеленським не може бути і мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-