Саміт миру може відбутися у штаб-квартирі ООН у лютому — посол України

Саміт миру може відбутися у штаб-квартирі ООН у лютому — посол України

Укрінформ
Саміт миру за посередництва генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, може відбутися в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку 24 лютого.

Про це посол України в Туреччині Василь Боднар сказав інформаційному агентству «Анадолу», повідомляє України.

«Саміт миру, який планується провести за посередництва генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, планується провести в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку 24 лютого», - сказав Василь Боднар.

Дипломат нагадав, що Президент України Володимир Зеленський у своїй заяві на саміті G20 представив мирний план із 10 пунктів, що охоплює безпеку України та регіону, продовольчу, енергетичну безпеку та виведення російських військ із території України.

«Я вдячний міністру закордонних справ Мевлюту Чавушоглу, який офіційно заявив, що Туреччина підтримує запропонований Україною мирний план і готова брати участь у його реалізації», - сказав дипломат.

Боднар також відзначив посередницькі ініціативи Туреччини та успішно реалізовані ініціативи, зокрема відкриття та функціонування «зернового коридору».

Читайте також: Посол України спростував інформацію про постачання Туреччиною касетних боєприпасів

Як повідомляв Укрінформ, посол України в Туреччині Василь Боднар спростував інформацію про постачання Туреччиною касетних боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-