США повинні діяти швидко й рішуче, щоби допомогти Україні перемогти – Білий дім

США повинні діяти швидко й рішуче, щоби допомогти Україні перемогти – Білий дім

Укрінформ
Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван висловив переконання, що Сполучені Штати, а також країни-союзники та партнери повинні у прискореному темпі забезпечувати Україну підтримкою для досягнення нею перемоги.

Про це він заявив у розмові з журналістами в понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Питання полягає в тому, чи повинні ми рухатися швидко й рішуче, аби підтримати Україну інструментами для її перемоги в цій війні? І (колишня) держсекретар Кондоліза Райс і (колишній) міністр оборони Роберт Гейтс відповіли на це питання – так. Що ж, ми теж відповідаємо на це запитання – так», - сказав радник президента Байдена.

Таким чином Салліван прокоментував статтю Райс-Гейтса для The Washington Post, оприлюднену в суботу. Її автори підкреслили, що військовий потенціал і економіка України зараз майже повністю залежать від рятівних поставок Заходу. Крім того, вони наголосили, що в разі відсутності «великого прориву» України та успіхів на полі бою, тиск Заходу на Київ щодо проведення переговорів з росіянами зростатиме. А будь-яке перемир’я дасть російським військам можливість відновити сили, щоби поновити наступ. І це є неприйнятним.

«Єдиний спосіб уникнути такого сценарію – терміново забезпечити Україну та їхніх союзників різким збільшенням військових поставок і можливостей, достатніх для того, щоби стримати новий наступ рф, та дати Україні змогу відкинути російські сили на сході та півдні», - підкреслили Райс і Гейтс у своїй публікації.

Читайте також: Поки російський чобіт на українській землі, військової допомоги не достатньо – Кулеба

У цьому зв’язку Салліван зауважив, що оголошення Білим домом останнього пакету допомоги Україні на понад $3 мільярда свідчить, що адміністрація США віддана цьому не на словах, а на ділі.

Водночас він висловив переконання, що «переважна більшість» членів Конгресу США, так само як і переважна більшість американців, «продовжують рішуче підтримувати політику забезпечення України засобами для захисту від російської агресії».

Як повідомляв Укрінформ, минулої п’ятниці Білий дім оголосив про виділення Україні нового пакету підтримки у сфері оборони на суму більше $3 мільярдів. Він включає, в тому числі, БМП Bradley, бронетранспортери, самохідні гаубиці, ракетне озброєння, боєприпаси та іншу військову допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-