У Міноборони обговорили з делегацією Конгресу США питання військово-технічної співпраці

У Міноборони обговорили з делегацією Конгресу США питання військово-технічної співпраці

Укрінформ
Заступник міністра оборони України Олександр Поліщук провів зустріч із делегацією Комітету з питань збройних сил Конгресу США на чолі із сенаторами Джеком Рідом й Ангусом Кінгом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

Зазначається, що участь у заході також узяла Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Бріджит Брінк.

Під час зустрічі з делегацією заступник міністра оборони України висловив подяку американському народові за допомогу та підтримку в боротьбі з російськими загарбниками.

Читайте також: Брінк обговорила безпекову допомогу Україні з Європейським командуванням армії США

"Ми надзвичайно вдячні за допомогу, яку США надають народу України. Ця підтримка відчувається кожного дня і являється однією з ключових для наших успіхів на полі бою. Передусім вона рятує життя наших військовослужбовців. Дякуємо США за лідерство та ініціативу, які згуртовують демократичний світ на підтримку боротьби українців проти агресора", – наголосив він.

Представник Міноборони поінформував конгресменів про оперативні та стратегічні цілі ворога, ризики й виклики, що постають перед Силами оборони України, а також про потреби українських захисників в озброєнні, яке забезпечує ефективну відсіч агресору.

Іноземним гостям були презентовані результати впровадження відомством логістичної системи, що відповідає стандартам НАТО, завдяки якій значно пришвидшені процеси отримання й управління безпековою допомогою. Як уточнили в Міноборони, система дозволяє країнам-партнерам здійснювати моніторинг постачання та руху західного озброєння й міжнародної технічної допомоги до України.

Читайте також: Нам вдалося вивести оборонну взаємодію з партнерами на новий рівень – Зеленський

Також конгресменів поінформували про плани удосконалення та масштабування системи обліку матеріально-технічних засобів.

Представники Конгресу зі свого боку підкреслили незмінну підтримку України та високо оцінили використання українськими Збройними силами озброєння західних зразків і зусилля щодо впровадження максимальної прозорості в питаннях використання безпекової допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати оголосили про виділення Україні нового пакета підтримки у сфері оборони на суму понад 3 мільярди доларів, який включатиме, зокрема, бойові машини піхоти Bradley, бронетранспортери, самохідні гаубиці, ракетне озброєння, боєприпаси й іншу військову допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-