МЗС завершує узгодження кандидатури посла України в Індії

МЗС завершує узгодження кандидатури посла України в Індії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ завершує узгодження кандидатури посла України в Індії, який з огляду на відповідальність країни має бути сильним професіоналом.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Єдина причина відсутності посла в Індії наразі полягає в тому, що ми завершуємо узгодження кандидатури, тому що країна дуже відповідальна і потрібен сильний професійний кандидат», - сказав міністр.

Він також підтвердив озвучені минулого року плани відкрити генконсульство України в Мумбаї, зазначивши, що їх загальмувала війна.

Глава української дипломатії запевнив, що Індія залишається важливим пріоритетом для України.

«Я наприкінці року зустрічався з міністром закордонних справ Індії під час саміту АСЕАН у Камбоджі. Ми активно «навантажили» роботою посла Індії в Україні. (Керівник Офісу Президент – ред.) Андрій Єрмак говорив з радником з питань безпеки прем’єр-міністра Індії, Президент України говорив з прем’єр-міністром Індії. Тобто наприкінці минулого року відбулась суттєва інтенсифікація контактів з індійською стороною», - акцентував очільник МЗС.

Читайте також: Болгарія надала агреман новому послу України

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 9 липня 2022 року звільнив Ігоря Поліху з посади посла України в Індії та за сумісництвом в Республіці Мальдіви, Федеративній Демократичній Республіці Непал, Демократичній Соціалістичній Республіці Шри-Ланка, Народній Республіці Бангладеш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-