Указ про спрощене набуття громадянства рф на окупованих територіях не матиме наслідків – МЗС

Указ про спрощене набуття громадянства рф на окупованих територіях не матиме наслідків – МЗС

Укрінформ
Підписаний президентом рф указ щодо спрощеної процедури набуття російського громадянства громадянами України на тимчасово окупованих територіях є нікчемним і не матиме жодних правових наслідків.

Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України, передає Укрінформ.

«Указ, який затверджує спрощені процедури виходу з громадянства України та набуття громадянства рф, є нікчемним і свідчить про неготовність росії до переговорів, прагнення її керівництва продовжувати війну, поглинання території України, насильницьку асиміляцію та геноцид українського народу», - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС акцентували, що примусове нав’язування громадянства рф громадянам України, які внаслідок російської агресії опинилися в нелюдських умовах і були позбавлені фундаментального права на вільний вибір громадянства, підтверджує злочинну сутність тоталітарного російського режиму.

Читайте також: Заяви Орбана демонструють патологічну зневагу до України - МЗС

«Особливе обурення викликає запроваджений без згоди отримувачів порядок видачі російських паспортів примусово переміщеним на територію рф українським дітям та підліткам від 14 до 18 років, що є кричущим порушенням основоположних прав людини та доказом вчинення росією геноциду українців», - наголошується в коментарі.

У МЗС України рішуче засудили введення в дію зазначеного документа і розцінили його як черговий злочин росії проти суверенітету та територіальної цілісності України.

«Наслідки цього та інших нікчемних нормативних актів рф щодо громадян України не матимуть жодних правових наслідків, ніколи не будуть визнаними ані Україною, ані переважною більшістю держав-членів ООН. Указ доповнює перелік злочинів у ході збройної агресії росії, які розглядатимуться в рамках міжнародного трибуналу над керівництвом рф», - заявили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: росія майже вдвічі більше за інших постійних членів Радбезу ООН застосувала вето - МЗС України

26 грудня президент РФ підписав черговий нікчемний указ щодо порядку набуття російського громадянства громадянами України.

Цього разу йдеться про громадян України, які мешкали або мешкають на тимчасово окупованих частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, тимчасово окупованих у ході повномасштабної агресії Росії проти нашої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-