Зеленський визначив найголовніші завдання для українських дипломатів наступного року

Зеленський визначив найголовніші завдання для українських дипломатів наступного року

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський визначив пріоритетні завдання для українських дипломатів у 2023 році, серед яких - початок переговорів щодо вступу в ЄС, підготовка до саміту НАТО, забезпечення оборонних потреб і відбудова України, санкції проти рф, створення спецтрибуналу і конфіскація російських активів.

Про це він заявив на Конференції послів України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є ще більш конкретні завдання для нас із вами на наступний рік. Я зазначу деякі з них, які ми маємо реалізувати, щоб наступний рік став дійсно переможним для нас усіх. Отже: початок переговорів про вступ України до ЄС, підготовка до запланованого саміту НАТО і забезпечення конкретних результатів цього саміту для України", - сказав глава держави.

За його словами, кожному послу також будуть представлені оновлені оборонні та безпекові потреби української армії.

"Ви маєте працювати постійно над тим, щоб їх задовольнити", - підкреслив Президент.

Крім того, серед поставлених ним завдань - задоволення потреб української енергетики загалом і її відновлення після російських ударів.

Зеленський також закликав дипломатів допомагати реалізовувати Fast Recovery Plan і працювати максимально тісно з урядом, ОП, міжнародними організаціями й державами-партнерами, щоб усі наявні домовленості були забезпечені конкретним змістом і результатом.

Він наголосив, що наступного року потрібно забезпечити нові санкційні пакети проти росії, щоб держава-терорист відчувала реальний тиск.

Крім того, глава держави зазначив, що дипломати мають працювати, аби країни їхнього перебування підтримали створення спеціального трибуналу щодо рф.

Відео: Офіс Президента

Також Зеленський доручив послам допомагати знаходити і блокувати російські активи, пов'язані не тільки з державними представниками рф, а й з бізнесом росії, який підтримує війну.

За його словами, потрібно забезпечити, аби країни-перебування допомагали вибудувати відповідний компенсаційний механізм для відновлення України.

Читайте також: Зеленський не виключає наступних закордонних візитів

Водночас Президент наголосив, що дипломати мають підтримувати українських громадян "не просто настільки, наскільки можете, а значно більше", щоб наші люди поверталися додому, водночас за кордоном усі їхні права та законні інтереси були задоволені.

"Ми з вами маємо спати менше, ніж ворог, думати більше, ніж ворог, ризикувати ефективніше, ніж ворог, та спілкуватися зі світом якісніше, постійно, на іншому рівні, ніж взагалі будь-хто інший у цьому світі. Такий настрій має визначати вашу роботу. Треба робити все можливе і неможливе, формально і неформально, особисто і спрямовуючи сили сформованих нами потужних професійних команд для того, щоб зміцнити захист нашої держави, гарантувати безпеку наших людей і прискорити перемогу України", - заявив Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-