САП направила до суду справу депутата Трухіна

САП направила до суду справу депутата Трухіна

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт щодо народного депутата Олександра Трухіна, якому інкримінують підкуп патрульних поліцейських.

Про це повідомляє пресслужба САП у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт про обвинувачення чинного народного депутата України (ІХ скликання) у спробі підкупу патрульних поліцейських за «150 тисяч»”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у серпні 2021 року депутат запропонував працівникам патрульної поліції неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у сумі 150 тисяч без зазначення грошової одиниці за безперешкодне залишення місця ДТП.

7 вересня 2022 року йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

Читайте також: Ексдепутата затримали за спробу підкупу мера Дніпра за €22 мільйони

28 вересня завершено слідство та відкрито матеріали стороні захисту на ознайомлення.

У разі доведення вини у суді народному депутату загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат Олександр Трухін 23 серпня 2021 року начебто спричинив дорожньо-транспортну пригоду на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ. Внаслідок ДТП постраждали шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Читайте також: Депутату Трухіну повідомили про підозру у спробі підкупу поліцейських

1 лютого 2022 року журналісти видання «Українська правда» оприлюднили відеозапис із камери поліцейського, який прибув на місце ДТП. На відео Трухін звертається до нього зі словами «давай я тихенько в ліс піду», а потім обіцяє «поговорити» з очільником МВС Денисом Монастирським. Він також заявив, що не був за кермом автівки. Депутат звертався до правоохоронця та обіцяв «знайтися» потім та «віддячити».

2 лютого Трухіна виключили зі складу партії «Слуга народу». Президент Володимир Зеленський підтримав це рішення.

У вересні Трухіну повідомили про підозру у спробі підкупу поліцейських.

20 вересня ВАКС обрав йому запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 49 тис. 620 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-