Рішення Байдена відкриває Україні двері для інших Patriot - Кулеба

Рішення Байдена відкриває Україні двері для інших Patriot - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що рішення президента США Джо Байдена надати Україні ЗРК Patriot відкриває двері для аналогічних кроків союзників.

Про це глава української дипломатії написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Україна невдовзі отримає першу батарею цих надсучасних комплексів, а це абсолютно новий рівень захисту неба. Ще важливіше - це рішення президента Байдена відкриває двері для інших «Патріотів»», - зазначив Кулеба.

Він зауважив, що шлях до цього рішення почався ще до повномасштабної війни, і нагадав, що першим у квітні 2021 року публічно закликав США надати цей комплекс керівник ОПУ Андрій Єрмак.

Читайте також: Кулеба із США закликав українців «ні про що не хвилюватися» і йти вперед до перемоги

«Пам’ятаю, як тоді скептично поставилися до цього заклику, але ми вірили та працювали на всіх рівнях. Пам’ятаю, як в листопаді-грудні 2021 року порушував це питання на переговорах. У перші ж дні війни Президент Зеленський, Єрмак, я, Резніков знову переконували американських партнерів: нам потрібні «Патріоти». Вже наприкінці листопада ми знову активізували цю розмову. Зокрема, коли я перебував на міністерській зустрічі НАТО, то відверто сказав, що приїхав за трансформаторами та «Патріотами»», - розповів очільник МЗС .

За його словами, фінальним акордом стала телефонна розмова лідерів України та США у грудні.

«Патріоти» в Україні — це збережені життя та цивільна інфраструктура. Це ще одна стратегічна поразка росії, яка втратить важелі для залякування і терору. Це наближення дня нашої Перемоги. Тим більше, що крім «Патріотів» на переговорах було ще багато важливих тем», - акцентував Кулеба.

Читайте також: Зеленський вважає, що 2023 рік може стати надзвичайно важливим для України

Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив учора, що до нового пакета військової допомоги Україні на суму 1,85 мільярда доларів включено системи Patriot.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-