Гендиректор МАГАТЕ обговорить у москві зону безпеки навколо ЗАЕС

Гендиректор МАГАТЕ обговорить у москві зону безпеки навколо ЗАЕС

Укрінформ
Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі у четвер проведе переговори у Москві щодо створення зони безпеки навколо окупованої Запорізької АЕС.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на APA.

"Очільник Міжнародного агентства з атомної енергії МАГАТЕ Рафаель Гроссі, як очікується, проведе в москві цього четверга переговори щодо окупованої української Запорізької атомної електростанції. Йтиметься про ініціативу Гроссі про створення зони безпеки навколо станції", - йдеться у повідомленні.

Про візит Гроссі в москву повідомив представник рф при міжнародних організаціях у Відні, також заплановану поїздку підтвердив речник МАГАТЕ.

Водночас, як заявив прессекретар кремля дмитро пєсков, під час перебування у москві гендиректор МАГАТЕ не зустрічатиметься з президентом рф володимиром путіним. Натомість заплановані переговори Гроссі з представниками міністерства закордонних справ, росгвардії, росатому та ростехнагляду.

Як повідомляв Укрінформ, раніше гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі висловлював сподівання досягти угоди з росією та Україною про створення зони фізичної та ядерної безпеки навколо Запорізької атомної електростанції до кінця цього року.

Читайте також: Шмигаль назвав дії загарбників на ЗАЕС безпрецедентними

російські війська захопили ЗАЕС 4 березня. Загарбники розміщують на її майданчику військову техніку та боєприпаси, постійно обстрілюють як прилеглу територію, так і саму станцію, руйнуючи лінії електропередач і спричиняючи відключення зовнішнього живлення. Причому в цих обстрілах ворог звинувачує ЗСУ.

Українська влада наголошує, що для відновлення ядерної безпеки росія повинна повністю вивести свої війська та техніку із Запорізької АЕС.

Фото: D. Calma/IAEA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-