Єрмак: Переговори – це останній крок до миру, а не перший

Єрмак: Переговори – це останній крок до миру, а не перший

Укрінформ
Проведення мирних переговорів з росією є останнім кроком до миру, а не першим, спочатку вона має виконати інші умови, зокрема, озвучені Президентом України Володимиром Зеленським на саміті G19.

Про це Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак написав в колонці для The Economist.

“Переговори – це останній крок до миру, а не перший. Мир — це не просто відсутність боротьби. Тож думка деяких західних політиків про те, що сісти за стіл переговорів – це перше, що має відбутися, перш ніж в Україні запанує мир, є фундаментальною помилкою”, - вважає Єрмак.

Як вважає керівник ОП, закликати обидві сторони до розмови до того, як росія визнає саме право України на існування як суверенної держави, є абсурдним.

“Поки західні країни не створять ефективних механізмів для стримування російських агресорів, покарання їх і не змусять їх виконувати свої зобов’язання згідно з міжнародним правом, будь-які переговори дозволять росії використовувати дипломатію як зброю, даючи собі перерву для підготовки до наступного акту агресії”, - переконаний Єрмак.

Він нагадав 10 кроків до миру, озвучені Президентом Володимиром Зеленським перед державами G19.

“Сісти навпроти, щоб підтвердити кінець бою, має бути останнім у списку. Є ще дев'ять речей, які мають відбутися спочатку, і всі вони базуються на принципах Статуту ООН і нормах міжнародного права”, - зауважив Єрмак.

Серед цих пріоритетів він назвав ядерну та продовольчу безпеку, обмеження доходів росії від продажу енергоносіїв, посилення протиповітряної та протиракетної оборони критичних об’єктів України, екологічна безпека, звільнення в’язнів і депортованих, задоволення потреби у справедливості та інші.

Читайте також: Ердоган знову пропонує своє посередництво для припинення вогню в Україні

“Однією з цілей є виведення російських військ з усіх міжнародно визнаних українських територій і повне припинення бойових дій. Щоб досягти цього, Україні потрібна постійна військова та технічна допомога для забезпечення переваги на полі бою та безпеки цивільних інфраструктури”, - наголосив Єрмак.

Він висловив вдячність за допомогу з боку країн-партнерів та попросив тих, хто пропонує компроміс, більше дослухатися до голосів українців та відкинути заклики до обох воюючих сторін припинити війну в Україні.

Читайте також: Глава МЗС Британії: Переговори не можуть бути просто фіговим листком для переозброєння росії

Як повідомлялося, Сполучені Штати та інші країни «Групи семи» підтримують мирний план Президента України Володимира Зеленського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-