Зеленський увійшов до ТОП-50 найвпливовіших людей світу за версією Bloomberg

Зеленський увійшов до ТОП-50 найвпливовіших людей світу за версією Bloomberg

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський увійшов у список 50 найвпливовіших людей світу у 2022 році за версією агентства Bloomberg.

Про це повідомляється на сайті агентства, передає Укрінформ.

“...Володимир Зеленський відхилив пропозиції США допомогти йому втекти на початку війни та за допомогою нічних звернень у соціальних мережах переконував українців, що вони переможуть. Зеленський, який здобув популярність як актор, зігравши випадкового президента в популярному телешоу, застосував свої таланти артиста, щоб виступати перед парламентами по всьому світу та заручатися підтримкою боротьби своєї нації. Це спрацювало”, - йдеться у публікації.

Зазначається, що українські сили, які спочатку поступалися ворогу в озброєнні, витіснили російські війська з району Києва, а потім і на північному сході завдяки поставкам зброї та фінансовій підтримці з боку США, Європи та інших союзників. У листопаді українські військові здобули велику перемогу, повернувши Херсон - єдиний обласний центр, який російські сили захопили під час вторгнення.

Читайте також: Зеленський став «Людиною року» за версією журналу Profil

Та, як зазначається у статті, війна ще далека від завершення. “Президент росії володимир путін натякнув, що може вдатися до ядерної зброї, щоб спробувати змусити Україну — і Захід — укласти угоду, яка дозволить йому зберегти частину своїх здобутків. Очікується, що повоєнне відновлення зруйнованої економіки України коштуватиме понад 340 мільярдів доларів”, - пише агентство.

Як повідомлялося, раніше американський журнал Time назвав Президента Володимира Зеленського та дух України “Персоною року” за підсумками 2022 року. Британське видання Financial Times назвало Зеленського людиною року, а видання Politico - найвпливовішою людиною в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-