У Раді створили міжфракційне об'єднання «Вільна Ічкерія»

У Раді створили міжфракційне об'єднання «Вільна Ічкерія»

Укрінформ
У Верховній Раді створили міжфракційне об’єднання «Вільна Ічкерія», спрямоване на розвиток відносин із тими, хто бореться за незалежну Ічкерію проти окупаційного режиму росії.

Про це повідомили у пресслужбі Апарату Верховної Ради, передає Укрінформ.

Об'єднання очолив голова парламентського Комітету із питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

«Ми будемо захищати права Ічкерії, права народу Ічкерії, розвиватимемо відносини з тими, хто бореться за вільну Ічкерію проти режиму окупації. Ми підтримуємо й реалізуємо нещодавно ухвалену постанову Верховної Ради на підтримку Ічкерії та рішуче виступаємо проти геноциду чеченського народу з боку російської федерації», - сказав депутат.

Читайте також: ВР ухвалила закон, який дозволяє перевірятивійськових на стан сп’яніння

За його словами, українські парламентарії робитимуть усе, щоб ситуація в Ічкерії змінилася і щоб там до влади прийшли демократичні сили.

«Нещодавно відбувся з’їзд представників народу Ічкерії, де була створена спеціальна коаліція під назвою «Єдина сила». Ми поглиблюємо особисті контакти із представниками цього об’єднання і зробимо все, щоби Ічкерія відбулася як вільна держава», - підсумував Мережко.

Як повідомляв Укрінформ, Рада визнала Ічкерію тимчасово окупованою російською федерацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-