Зеленський назвав три кроки для прискорення миру

Зеленський назвав три кроки для прискорення миру

Укрінформ
росія продовжує агресію, а отже, має бути продовжена й підтримка України. Маємо зробити давно очікувані кроки – те, що прискорить настання миру.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час звернення до учасників саміту G7.

"Перший крок – нова сила. Україна потребує сучасних танків, незмінної підтримки артилерією, гарматами та снарядами. Ми потребуємо більше реактивної артилерії та більш далекобійних ракет. Що результативнішими будемо ми з такою зброєю, то коротшою буде російська агресія. Другий крок – нова міцність. Маємо зберегти й наступного року фінансову, енергетичну та соціальну стабільність. Не програти в цьому – це виграти в усьому. І третє – нова дипломатія. Україна завжди була лідером переговорних зусиль і робила все, щоб зупинити російську агресію", - сказав Президент.

Читайте також: Зброя, гроші й виробництво боєприпасів: Кулеба назвав шляхи для ЄС посилити підтримку України

Він додав, що зараз відчувається можливість використати дипломатію, щоб наблизити звільнення всіх наших людей і всіх наших територій. Також Президент подякував G7 за історичну підтримку. України.

Як повідомлялося, країни “Групи семи” координуватимуть допомогу, яка буде акумульована для відновлення України. Про запровадження відповідної платформи оголосив канцлер ФРН Олаф Шольц після завершення відеосаміту G7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-