Байден запевнив Зеленського у подальшій підтримці України на тлі російської агресії

Байден запевнив Зеленського у подальшій підтримці України на тлі російської агресії

Укрінформ
Сполучені Штати Америки продовжать надавати Україні безпекову, економічну та гуманітарну допомогу на тлі російської агресії проти країни.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в опублікованому на сайті Білого дому пресрелізі за підсумками телефонної розмови президентів США Джо Байдена та України Володимира Зеленський.

“Байден підтвердив зобов’язання США продовжувати надавати Україні безпекову, економічну та гуманітарну допомогу, а також притягнути росію до відповідальності за її військові злочини та звірства, а також покласти на росію витрати за її агресію (проти України — ред.)”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Байден також привітав заявлену Президентом Зеленським відкритість до справедливого миру на основі фундаментальних принципах, закріплених у Статуті Організації Об’єднаних Націй.

Читайте також: Зеленський очікує важливих результатів від міжнародних заходів цього тижня

У Білому домі додали, що американський президент наголосив, що США надають пріоритет зусиллям щодо зміцнення протиповітряної оборони України.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на понеділок, 12 грудня, президенти США Джо Байден і України Володимир Зеленський провели телефонну розмову, в ході якої, зокрема, скоординували позиції перед самітом G7.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-