Глава МЗС Словаччини - охочим домовлятися з росією: Ми це вже проходили з гітлером

Глава МЗС Словаччини - охочим домовлятися з росією: Ми це вже проходили з гітлером

Укрінформ
Міністр закордонних справ Словаччини Растіслав Качер заявив, що його країна добре вивчила уроки історії, а тим, хто виступає за перемовини з росією, нагадав, що домовленості з гітлером призвели до руйнації тодішньої Чехословаччини і Другої світової війни.

Про це Качер сказав на спільній із українським колегою Дмитром Кулебою пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що росія чинить в Україні, - не було, не є і ніколи не буде прийнятним. Тим, хто каже, що "ми хочемо миру, ми за перемовини", ми завжди кажемо, що ми це вже проходили з гітлером, коли хтось намагався їх проводити за нашою спиною. Ми знаємо, що це призвело до руйнації тодішньої Чехословаччини і Другої світової війни, втрати десятків мільйонів людей. Ми цього ніколи не повторимо. Ми вивчили уроки історії і будемо підтримувати вас до самого кінця", - сказав Качер.

Він додав, що коли настане кінець війни, визначить сама Україна.

Читайте також: Уряд Словаччини схвалив новий пакет військової допомоги Україні

"Це український варіант миру, український формат, українське рішення. Україна відновить свої кордони і повністю поверне свою суверену територію. Але навіть і це не кінець. Це станеться тоді, коли росія не становитиме загрози для міжнародної спільноти і коли Україна стане повноправним учасником всіх важливих європейських нарад", - акцентував глава МЗС Словаччини.

Читайте також: Кулеба - про зону безпеки навколо ЗАЕС: Рухаємося крок за кроком разом із МАГАТЕ

Як повідомлялося, речник Державного департаменту США Нед Прайс 6 грудня заявив, що Сполучені Штати разом з усією Північноатлантичною спільнотою, а також Україною, прагнуть покласти край російській агресії на умовах справедливого миру, а не домовлятися про паузу, яку путін може використати для відновлення сил.

Фото: Кулеба/Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-