Данілов відповів на заяву Меркель про переговори з рф: Капітуляцію путіна можна прийняти і стоячи

Данілов відповів на заяву Меркель про переговори з рф: Капітуляцію путіна можна прийняти і стоячи

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов прокоментував слова колишнього канцлера Німеччини Ангели Меркель щодо переговорів України та росії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на допис Данілова у Твіттері.

«Щоб завершити війну, Україні не потрібен стіл переговорів, капітуляцію путіна можна прийняти і стоячи. Р.S. Пані (Меркель – ред.) брала участь в «мінських угодах», результати відомі», - написав він.

Відповідаючи на запитання в інтерв’ю газеті Die Zeit щодо потенційного закінчення війни в Україні, Ангела Меркель сказала, що вона може завершитися лише за столом переговорів.

Читайте також: Меркель не вистачило впливу, щоб поговорити з путіним перед вторгненням рф в Україну

Меркель також відзначила, що Мінські угоди, укладені між росією та Україною у 2014 році, були "заморозкою" конфлікту, а не його вирішенням, і дали Україні "дорогоцінний час", щоб стати сильнішою.

Ексканцлер ФРН визнала, що світова реакція на анексію Криму росією у 2014 році була недостатньо жорсткою.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Щодо дій України у відповідь на спробу Російської Федерації анексувати території нашої держави, з метою гарантування безпеки євроатлантичного простору, України та відновлення її територіальної цілісності».

У рішенні РНБО констатується неможливість проведення переговорів з президентом російської федерації володимиром путіним. Також доручено схвалити спільне звернення Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України до Організації Північноатлантичного договору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-