Пацкана можуть звільнити за процедурою закону про воєнний стан - депутат

Пацкана можуть звільнити за процедурою закону про воєнний стан - депутат

Укрінформ
Голова Рахункової палати Валерій Пацкан може бути звільнений упродовж тижня за процедурою Закону України "Про правовий режим воєнного стану".

Як передає Укрінформ, про це народний депутат Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі.

"Раз заяви про звільнення за власним бажання вже немає, то використають норму ст.12 ЗУ "Про правовий режим воєнного стану", а саме - що може бути висловлена недовіра від не менш як однією четвертою народних депутатів", — зазначив він.

Як пояснив Железняк, процедура відбуватиметься наступним чином: спочатку збирають підписи від 113 народних депутатів, після чого виносять у сесійну залу і звільняють більшістю голосів (226+).

Читайте також: Рада оголосила повторний конкурс на посаду члена Рахункової палати

Цей же принцип був застосований під час звільнення з посади уповноваженого Верховної Ради з прав людей Людмили Денісової, зауважив він.

"Підхід сумнівний, взагалі то, не для цього норму прописували, але як є. За моєю інформацією такий збір підписів вже почали на початку грудня і вже майже зібрали необхідні 113 підписів", — нагадав Железняк.

За його словами, повторне голосування за звільнення голови Рахункової палати очікується протягом тижня, і можливе призначення на цю посаду Геннадія Пліса.

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня Пацкану оголосили підозру в незаконному отриманні компенсації за житло у Києві. За даними слідства, з вересня 2017 року по березень 2018 року він незаконно отримав з держбюджету понад 117 тисяч гривент компенсації за оренду житла попри наявність власної квартири у столиці.

Згодом суд обрав Пацкану запобіжний захід у вигляді застави розміром 49 тисяч 620 гривень.

У листопаді Пацкан написав заяву про відставку.

1 грудня Верховна Рада не звільнила Пацкана з посади голови Рахункової палати через брак голосів: "за" проголосували лише 215 народних депутатів з необхідних 226.

2 грудня парламент оголосив умови і терміни проведення повторного конкурсу на зайняття посади члена Рахункової палати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-