У Туреччині вважають, що відіграють ключову роль у посередництві між Україною та рф

У Туреччині вважають, що відіграють ключову роль у посередництві між Україною та рф

Укрінформ
У Туреччині вважають, що відіграють виключну роль у досягненні результатів дипломатичним шляхом у війні росії проти України, зокрема, завдяки своїй принциповій позиції, яка вже продемонструвала ефективність у досягнення домовленості щодо “зернового коридору” та обміну полоненими.

Про це міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу сказав під час конференції на тему зовнішньої політики Туреччини в Анкарі, повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN Türk.

“Чи є ще якась країна, окрім Туреччини, яка може досягти результатів дипломатичним шляхом у цій (російсько-українській - ред.) війні, яка поглиблює поляризацію та конфронтацію у світі? Тільки Туреччина. Для цього недостатньо просто рівноправної зустрічі з обома сторонами. Треба бути принциповим”, - зазначив Чавушоглу.

Міністр нагадав, що Туреччина застосувала положення Конвенції Монтре та закрила прохід через протоки кораблям воюючих країн, також не визнала результати так званих “референдумів”, проведених рф на тимчасово окупованих територіях, так само як свого часу не визнала та не визнає анексії Криму.

Читайте також: Туреччина розпочала бурові роботи в Середземному морі для розвідки вуглеводнів

“Наша підтримка України продовжується, наша гуманітарна допомога продовжується”, - наголосив Чавушоглу.

Міністр також нагадав, що обмін полоненими між двома країнами, а також “зернова угода” були досягнуті завдяки посередництву Туреччини.

Як повідомляв Укрінформ, у Туреччині неодноразово наголошували на тому, що війна обов’язково завершиться за столом переговорів, а не на полі бою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-