Стефанчук отримував фальшиві повідомлення начебто від імені маршалка Сенату Польщі

Стефанчук отримував фальшиві повідомлення начебто від імені маршалка Сенату Польщі

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук отримував фальшиві повідомлення начебто від імені маршалка Сенату Польщі Томаша Гродзького. Він переконаний, що до цього причетні російські пранкери.

Про це Голова ВРУ повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Не стати мішенню ru пранкерів. Днями російські посіпаки (їх навіть "спецслужбами" назвати складно), почали мені писати від імені мого Друга та Друга України Маршалка Сенату Польщі Томаша Гродзького.

Дякувати Богові, я маю особисті контакти і змогу спілкуватися з лідерами багатьох держав. Тому з Томашем Гродзьким ми просто посміхнулися намаганням "недалеких" пранкерів видати себе за європейських політиків", – розповів спікер українського парламенту.

На йому думку, такі дії росії уже набувають рис нової "епідемії", про яку має знати світ. "Ми всі повинні це усвідомити та мати високий рівень інформаційної гігієни", – наголосив Стефанчук.

Читайте також: Дуді зателефонував фейковий «Макрон»: у рф кажуть, що це їхні пранкери

Він додав: "Отже, простий алгоритм: якщо від мого імені з фальшивого аккаунту з моїм фото надходить повідомлення – це фейк! І українські, і європейські політики знають формат мого спілкування. Як і мою позицію щодо головних подій та рішень України".

Голова ВР наголосив на необхідності пам’ятати, що пранкерство – це елемент гібридної війни та ще один спосіб жалюгідної російської пропаганди.

Як повідомляв Укрінформ, в Іспанії терористи надіслали щонайменше п’ять листів-посилок з вибуховими пристроями на адреси різних об’єктів, в тому числі в Центр супутникового контролю Іспанії та на базу Торехонде Ордош. Поліція розслідує ці факти.

За кілька днів після цього речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив, що українські дипломатичні установи продовжують отримувати пакунки з погрозами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-