У Єврокомісії застерегли Маска від допуску роспропаганди у Twitter

У Єврокомісії застерегли Маска від допуску роспропаганди у Twitter

Укрінформ
Віцепрезидентка Єврокомісії Вєра Юрова попередила нового власника Twitter Ілона Маска, що компанія повинна боротися з російською пропагандою щодо війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Юрова заявила в інтерв'ю Bloomberg.

За її словами, нездатність відрізнити оманливий контент в Інтернеті «може призвести до дуже швидкого зловживання» у Twitter.

«Якщо не робити активних дій проти пропаганди, що означає видаляти фрагменти пропаганди, дезінформації, то ви активно підтримуєте війну… Це було б дуже складним і, можливо, небезпечним ходом для пана Маска, який хоче, щоб його сприймали як людину, що допомагає Україні», - зауважила Юрова.

Читайте також: Світові бренди відмовляються від реклами у Twitter через Маска

При цьому вона згадала супутникову систему Маска Starlink, яка забезпечує інтернет-зв'язок як для цивільних громадян, так і військових в Україні.

«Якщо мережа легко використовується російською пропагандою, то ви, швидше за все, порушуєте правила санкцій, тому що ви можете поширювати контент, створений ЗМІ, що перебувають під санкціями, такими як Russia Today і Sputnik», - сказала Юрова.

Також вона наголосила, що Маску, який заприсягся повернути «свободу слова» у Twitter, не варто недооцінювати ЄС і значні санкції, на які може наразитися соцмережа, якщо не дотримуватиметься правил Євросоюзу.

«Мені здається, що пан Маск і, можливо, деякі інші люди з його оточення недостатньо розуміють, що Європа є передовою. Після багатьох років ретельного аналізу того, як підходити до цифрової сфери, ми вирішили регулювати, і регулювання мають стосуватися всіх, хто хоче вести бізнес на території ЄС», - сказала віцепрезидентка ЄК.

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня Ілон Маск висловив думку, що результатом ескалації конфлікту між росією і Україною може стати ядерна війна, і запропонував на своїй сторінці у Твіттері опитування, в якому склав власну формулу завершення війни. Він запропонував провести ще один референдум та забезпечити водою Крим.

Читайте також: Маск натякнув на випуск власної моделі смартфона, але за однієї умови

У відповідь Президент Володимир Зеленський у Твіттері організував своє опитування щодо того, «який Маск подобається більше»: той, що підтримує Україну, чи той, що за росію.

Пізніше Маск написав, що досі дуже сильно підтримує Україну, але «переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні і, можливо, світу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-