Сценарій путіна підкорити Україну провалиться – ексдиректор ЦРУ

Сценарій путіна підкорити Україну провалиться – ексдиректор ЦРУ

Укрінформ
Колишній директор ЦРУ генерал Девід Петреус вважає, що сценарій путіна щодо примушування українців здатися провалиться, бо це лише посилює рішучість України та її партнерів подолати агресора.

Про це Петреус заявив під час онлайн-виступу на Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сценарій путіна полягає в тому, що він думає, що зможе змусити українців через страждання і випробування здатися і скоритися… Зараз він зациклився на тому, щоб знищити вашу систему електропостачання, аби завдати якомога більше страждань та болю українському народу і щоб США та інші країни не підтримували Україну. Всі ці спроби проваляться, і те, що він (путін – ред.) робить, тільки посилює, а не ослаблює рішучість України та тих, хто її підтримує», - сказав ексдиректор ЦРУ.

На його думку, очільник кремля просто не має мужності побачити у дзеркалі людину, яка зробила для своєї країни дуже багато зла - «напевно, найбільше, ніж будь-хто».

У цьому контексті Петреус розповів, що під час поїздки в Лондон кілька тижнів тому мав змогу спостерігати, як змінюється ціна на газ, зокрема завдяки появі інших джерел поставок у багатьох країн.

Читайте також: Нуланд: путіну не вдалося ні зламати Україну, ні зруйнувати ОБСЄ

«Усе це, безумовно, матиме наслідки для росії», - переконаний Петреус.

Він запевнив, що у Вашингтоні рішучість щодо підтримки України залишатиметься «на високому рівні», і відзначив мужність українського народу у протидії російській агресії.

«Рано чи пізно путін зрозуміє, що росія не зможе витримати цей темп війни, їхня поведінка зміниться, і тоді настане час для нас висунути йому умови, на яких може грунтуватися мир. Але, звичайно, і надалі діє правило «нічого про Україну без України». Україна має бути ключовим учасником цього процесу», - акцентував ексдиректор ЦРУ.

Він особливо наголосив на «залізобетонних» гарантіях безпеки для України, «без яких ми не зможемо досягти бажаного результату - миру».

Читайте також: Спроби путіна заморозити українців мають бути відбиті - Нуланд

Як повідомлялося, за підсумками дводенної зустрічі Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ 30 листопада держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Штати разом із союзниками по НАТО та партнерами по G7 мають намір нарощувати обсяги допомоги Україні, щоб позбавити путіна можливості тримати у заручниках решту світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-