Словенія в ОБСЄ запевнила у продовженні підтримки України

Словенія в ОБСЄ запевнила у продовженні підтримки України

Укрінформ
Словенія продовжуватиме підтримувати Україну, яка відбиває російську агресію.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила міністр закордонних справ Словенії Таня Файон у четвер під час 29-го засідання Ради міністрів ОБСЄ.

"російська агресією проти України є грубим порушенням статуту ООН та міжнародного права. Ми вчергове найрішучішими чином її засуджуємо. І моя країна, Словенія, продовжуватиме підтримувати та надавати допомогу Україні, яка бореться з наслідками агресії на шляху в напрямку євроінтеграції", - заявила вона.

Файон засудила російські атаки на цивільне населення, застосування сексуального насильства та завдання ударів по цивільній та критичній інфраструктурі.

"Ми повинні притягнути до відповідальності усіх винних у вчиненні звірств", - наголосила глава МЗС Словенії.

Читайте також: В ОБСЄ впевнені у необхідності посилити підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, у польському місті Лодзь у четвер розпочалося дводенне засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Питання загарбницької війни рф проти України в центрі уваги зустрічі. Україну на головній події року в ОБСЄ представляє міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Раніше польська влада відмовилася видати візи російській делегації на чолі з сергієм лавровим. Державу-агресора на засіданні представляє постійний представник рф при ОБСЄ. На рівні постійного представника представлена і білорусь.

Фото: os.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-