На Херсонщині ексгумували тіла семи мирних жителів, яких розстріляли росіяни

На Херсонщині ексгумували тіла семи мирних жителів, яких розстріляли росіяни

Укрінформ
У селі Правдине Херсонської області правоохоронці ексгумували тіла семи мирних жителів, яких розстріляли військові російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

«Прокурори органів прокуратури Херсонської області спільно зі слідчими поліції та експертами в рамках кримінального провадження провели ексгумацію та огляд тіл цивільних, загиблих внаслідок збройної агресії рф», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: На Харківщині ексгумували тіла п’ятьох загиблих від російської ракети - найменшому не було і 2 років

За даними слідства, у квітні під час захоплення збройними силами рф села Правдине російські військові розстріляли в будинку сімох цивільних. Після цього загарбники підірвали будинок із розстріляними людьми.

За попередньою інформацією, в будинку перебували працівники фірми, які охороняли поблизу села зрошувальні агрегати, а також неповнолітня дівчина.

Загиблих захоронили поблизу місця події, а дівчину - батьки на місцевому кладовищі.

При поверхневому огляді тіл встановлено ознаки насильницької смерті. Деякі з них з ушкодженням черепів, ймовірно внаслідок кульових поранень. На зап’ястях у ще двох виявлено мотузки.

Тіла усіх загиблих направлено для проведення комплексу експертиз, у тому числі ДНК-експертизи. Вживаються заходи зі встановлення обставин, свідків та очевидців скоєння злочину.

Читайте також: На Харківщині ексгумували тіла двох чоловіків, розстріляних росіянами

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді на Харківщині правоохоронці ексгумували тіла п’ятьох мирних жителів, які загинули внаслідок авіаційного удару російської армії, серед них малюк, якому був лише 1 рік 9 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-