росія хоче зламати всю Європу — Зеленський

росія хоче зламати всю Європу — Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що росія прагне зламати не лише Україну, а й Європу, тому маємо разом витримати.

Про це він сказав під час виступу на Міжнародному симпозіумі The idea of Europe в Каунасі, передає кореспондент Укрінформу.

“Це ж не тільки в Україні мільйони людей без світла й тепла через російський терор. Це на східному фланзі Європи мільйони європейців без світла й тепла через російський терор. Це ж не лише Україну хоче зламати росія, це Європу хоче зламати росія”, - зазначив глава держави.

За його словами, попереду важка зима, яку ми маємо пройти. “Маємо зробити все, щоб ми згадували її не через те, чим вона нам усім загрожувала, а через те, що ми змогли зробити, щоб захиститися від цієї загрози”, - заявив Президент.

Читайте також: Європа має повністю подолати залежність від енергоресурсів з рф — Зеленський

Саме для цього, за його словами, потрібно чітко розуміти ідею Європи.

“Я часто чую одне й те саме запитання: як Європа може допомогти Україні? Звісно, ми вдячні за це, але чи коректно формулюється це запитання? Це ж Європа може допомогти собі. Це ж не про те, щоб допомогти Україні протистояти росії, це про те, що Європа може допомогти собі протистояти росії”, - наголосив Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-