Зеленський подякував Польщі за те, що на засіданні ПА ОБСЄ немає росіян

Зеленський подякував Польщі за те, що на засіданні ПА ОБСЄ немає росіян

Укрінформ
Війна рф проти України потребує від міжнародних організацій рішучих дій та відходу від застарілих процедур і регламентів.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на відкритті 20-го осіннього засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми бачимо, як на різних міжнародних майданчиках шукають і знаходять відповідні рішення, щоб допомогти зупинити російський терор, максимально ізолювати державу-терориста і знайти вихід із жорстоких глобальних криз, які створені росією. Але чому серед цих майданчиків досі немає ОБСЄ, чому, зокрема, держава-терорист навіть через дев’ять місяців своїх безперервних злочинів і досі залишається однією з членів вашої Парламентської асамблеї?” - заявив Зеленський.

Він наголосив на тому, що якби не рішення Польщі щодо ненадання віз представникам держави-терориста, вони могли б бути зараз присутніми на засіданні ПА ОБСЄ.

“За це (рішення - ред.) я вдячний Польщі - представникам польського Сейму, уряду, також Президенту. Якби цього не було, то представники держави-терориста могли б бути сьогодні серед вас. Цей факт є відвертим знущанням з усіх принципів, на основі яких створювалася ОБСЄ”, - сказав Президент України.

Він вказав на злочини, які впродовж дев'яти місяців скоює рф проти України та її народу, і закликав до єдності у протистоянні росії без пошуку “безглуздого компромісу”.

“Якщо рудиментарні процедури, застарілі регламенти покликані берегти лише помилкові уявлення про безпеку та співпрацю в Європі й не захищають реально життя людей, то не можна залишатися заручниками таких процедур і регламентів. Потрібна рішучість, щоб змінити їх”, - заявив Зеленський.

Президент України наголосив, що російська війна проти України стала тестом для будь-якої міжнародної організації. Він закликав ПА ОБСЄ усунути будь-яку можливість для прибічників терору брати участь у будь-якій її діяльності. На його переконання, організація має стати реально здатною зупинити терор і "притягнути російських убивць і катів до відповідальності".

Читайте також: У Польщі вважають правильним рішення не пускати лаврова на конференцію ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, у Варшаві розпочалося 20-те осіннє засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ, яке триватиме до 26 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-