Суд дозволив спецрозслідування щодо Медведчука у «вугільній справі»

Суд дозволив спецрозслідування щодо Медведчука у «вугільній справі»

Укрінформ
Кримінальне переслідування в Україні народного депутата від партії «Опозиційна платформа — За життя», переданого представникам рф як військовополоненого у межах обміну, триває, суд надав дозвіл на здійснення стосовно нього спеціального досудового розслідування у «вугільній справі».

Як передає Укрінформ, Офіс генерального прокурора повідомляє, що за клопотанням прокурорів ОГП колегія суддів Личаківського районного суду Львова розпочала спеціальне судове провадження стосовно народного депутата, який обвинувачується у вчиненні державної зради і незакінченому замаху на розграбування національних цінностей на окупованій території (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Спеціальне судове провадження здійснюється за відсутності обвинуваченого (in absentia). Судовий розгляд обвинувального акту у справі проводитиметься в закритому судовому засіданні задля уникнення розголошення таємниці, що охороняється законом.

В іншому кримінальному провадженні — «вугільній справі» — за підозрою народного депутата у вчиненні державної зради та сприянні діяльності терористичної організації (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України) суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування.

На майно народного депутата та майно пов’язаних з ним осіб накладений арешт.

Читайте також: СБУ викрила росіянина, який у змові з Медведчуком готував в Україні держпереворот

Як повідомлялося, 21 вересня в результаті обміну з російського полону повернулися понад 200 українських захисників, а також 10 іноземців, які воювали на боці Збройних сил України. Натомість російська сторона отримала підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука та 55 військових рф.

Медведчук фігурує у кримінальних справах щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі та сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з тимчасово окупованих територій сходу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-