Лише один дипломат офіційно зустрівся з лавровим на G20 - Bloomberg

Лише один дипломат офіційно зустрівся з лавровим на G20 - Bloomberg

Укрінформ
На саміті Великої двадцятки, який пройшов на Балі, лише один дипломат зустрівся з главою мзс рф сергієм лавровим – китайський міністр закордонних справ Ван І.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

"Міністр закордонних справ Ван І був єдиним дипломатом у G20, який офіційно зустрічався зі своїм російським колегою сергієм лавровим, який заміняв Путіна. Це були їхні десяті переговори цього року", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: лавров залишив саміт G20 у перший же день його проведення

Глава МЗС Китаю заявив, що Пекін "і далі дотримуватиметься об'єктивної та справедливої ​​позиції і відіграватиме конструктивну роль" у сприянні "мирним переговорам".

Китай також підписав комюніке за підсумками саміту G20, у якому сказано, що більшість членів Двадцятки "рішуче засуджують війну в Україні". Президент Франції Еммануель Макрон, який зустрічався з главою КНР Сі Цзіньпіном на полях G20, назвав "щирою" відданість Китаю статутом ООН.

Читайте також: Підсумки саміту G20: спільне комюніке є, але Україні хотілося б іншого

Як повідомлялося, на індонезійському курортному острові Балі 15-16 листопада проходив дводенний саміт лідерів країн G20, на якому велику увагу було приділено війні рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-