Яценюк: Китай має вирішити - підтримує він росію чи глобальний порядок

Яценюк: Китай має вирішити - підтримує він росію чи глобальний порядок

Укрінформ
Ракетна атака путіна на Україну під час саміту Групи двадцяти – це сигнал приниження для лідера Китаю Сі Цзіньпіна і прем’єра Індії Нарендри Моді.

Таку думку висловив експрем’єр-міністр України, голова Київського безпекового форуму Арсеній Яценюк під час дискусії КБФ, передає Укрінформ з посиланням на сайт форуму.

"У цей самий час, коли на саміті Групи двадцяти дискутують на тему, як зупинити війну, путін більш ніж ста ракетами атакує Україну. Тож це не просто сигнал. Китай має щось робити, вони мають зрозуміти, що вони повинні бути на правильному боці, мають підтримувати Україну, а не росію", – наголосив Яценюк.

Китай не надає пряме фінансування росії, зазначив він, проте торгівля між Китаєм і рф зросла в жовтні на 35%, і те саме стосується Індії: "Так фінансується воєнна машина рф".

Читайте також: Заяви Сі є сигналом, що він не підтримує путіна – Макфол

"Китай має вирішити – чи підтримує він росію, чи глобальний порядок", – сказав Яценюк.

Він відзначив роль адміністрації президента США Байдена в консолідації підтримки України серед держав-членів G20: "Я вважаю, що новий конгрес підтримуватиме Україну. Із такими друзями, як США та Європа, ми переможемо. І я вважаю, що це в інтересах усього вільного світу, зокрема кожного громадянина США, – допомогти Україні, врятувати Україну, захистити демократію та безпеку як України, так і США. Тож ми на правильному шляху".

Як повідомлялося, 15 листопада росія здійснила масовану ракетну атаку по Україні: постраждало 15 енергооб’єктів, від електропостачання відключено понад 7 млн абонентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-