Рішення саміту G20 навряд чи зможуть змінити щось для України - посол

Рішення саміту G20 навряд чи зможуть змінити щось для України - посол

Укрінформ
Рішення саміту G20 навряд чи зможуть змінити щось для України, справді важливе значення матимуть двосторонні зустрічі лідерів "Групи двадцяти".

Таку думку висловив посол України в Індонезії Василь Гамянін, який наразі перебуває на Балі і де-факто представляє там українську делегацію, в інтерв'ю Укрінформу.

"Ці документи важливі, коли вони консенсусні, і коли після ухвалення щось робитиметься урядами країн, щоб вони були не рекомендаційними, а зобов’язуючими. Тож будь-які спільні документи, які будуть ухвалені на саміті, – хоча я думаю, що їх не буде, але, втім, – не вплинуть на розв’язання ситуації. Що матиме справді важливе значення, так це двосторонні зустрічі, і я очікую дуже багато саме від них", - сказав Гамянін.

Читайте також: Дипломати G20 узгодили проєкт спільної заяви, що засуджує росію - Bloomberg

Посол України також зазначив, що, на його думку, зустріч президента США Джо Байдена з головою КНР Сі Цзіньпіном напередодні саміту G20 є дуже позитивним сигналом.

"Я б сказав, що це серйозне свідчення далекоглядності керівників двох країн, які насправді можуть вирішити багато питань вдвох і зараз", - вважає Гамянін.

За його словами, зустріч до початку офіційних заходів G20 дає змогу, по-перше, спокійно поговорити стільки, скільки потрібно, зробити висновки, порадитися у своїх колах і вийти на саміт уже з якоюсь позицією.

Читайте також: Господар саміту G20 Індонезія: Ми мусимо припинити війну в Україні

"Якою вона буде, ми почуємо дуже скоро. Я не очікую після цієї зустрічі якогось геополітичного зламу, але Байден і Сі Цзіньпін з’ясують справжні позиції один одного щодо того, як спинити кремлівського безумця і вийти з війни", - спрогнозував він.

Як повідомляв Укрінформ, лідери США та Китаю зустрілися на Балі у переддень початку саміту G20, що проходитиме 15-16 листопада. Президент США Джо Байден і лідер Китаю Сі Цзіньпін під час зустрічі на Балі зійшлися у думках щодо неприйнятності використання російською федерацією ядерної зброї проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-