Трюдо звинуватив рф у міграційній, харчовій та енергетичній кризі у світі

Трюдо звинуватив рф у міграційній, харчовій та енергетичній кризі у світі

Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що найбільші глобальні виклики, з якими зіткнувся світ у 2022 році, були спровоковані російською агресією проти України.

Про це повідомляє Global News, передає Укрінформ.

“росія несе пряму, одноосібну відповідальність за велику частину викликів, з якими зараз стикається світ - чи то глобальна міграційна, чи глобальна продовольча, чи глобальна енергетична криза”, - заявив Трюдо на пресконференції в столиці Камбоджі Пномпені.

Читайте також: Канада на саміті G20 оголосить нові санкції проти росії - ЗМІ

Глава канадського уряду також зазначив, що на саміті G20, що пройде 15-16 листопада в Індонезії, він не має наміру розмовляти з російським міністром закордонних справ сергієм лавровим. Натомість його зусилля будуть спрямовані на консолідацію позиції інших учасників саміту щодо засудження російської агресії проти України.

“Я зосереджусь на тому, щоб переконатися, що світ об’єднається, щоб підтвердити, що путін зробив жахливий, жахливий вибір, коли вирішив вторгнутися в мирну сусідню країну”, - сказав Джастін Трюдо.

Читайте також: Порядок денний G20 досі не відомий - посол України в Індонезії

Як повідомляв Укрінформ, за даними канадських ЗМІ, на саміті G20 Трюдо планує оголосити нові санкції проти російської федерації, а також новий пакет допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-