Господар G20 Індонезія закликає країни пом’якшити риторику щодо рф

Господар G20 Індонезія закликає країни пом’якшити риторику щодо рф

Укрінформ
Високопоставлені представники Індонезії, яка приймає цьогорічний саміт G20, схиляють членів Великої двадцятки пом’якшити критику росії, аби ухвалити спільне комюніке за підсумками саміту.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Politico.

“Високопоставлені індонезійські політики закликають Західних лідерів піти на поступки у тому, наскільки жорстко критикувати росію стосовно війни в Україні, намагаючись в останню хвилину докласти зусиль, аби вони не покинули саміт без спільної декларації”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що індонезійські високопосадовці, в тому числі президент країни Джоко Відодо, закликають представників США, ЄС, Австралії, Канади та Японії проявити гнучкість, аби росія врешті погодилася на ухвалення спільного комюніке.

Президент Індонезії розглядає досягнення консенсусу як “особистий успіх” та намагається уникнути перетворення G20 на G19, як трапилося із Великої вісімкою після вторгнення росії до Криму у 2014-му.

Читайте також: Байден прибув на Балі для участі у саміті G20

Найбільший спротив ухваленню жорсткого комюніке, окрім самої росії, чинять також Індія, Бразилія, Китай та Саудівська Аравія.

Ще однією складністю цьогорічного саміту є небажання усіх його учасників бути присутніми на спільному фото із главою мзс росії сергієм лавровим.

Наразі дискусії стосовно обох проблемних питань активно тривають за закритими дверима.

Саміт лідерів Великої двадцятки відбудеться 15-16 листопада на індонезійському острові Балі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-