Білий дім привітав Україну з визволенням Херсона

Білий дім привітав Україну з визволенням Херсона

Укрінформ
Білий дім привітав Україну з «надзвичайною перемогою» у відвоюванні міста Херсон у російських загарбників.

Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передає Укрінформ із посиланням на The Guardian.

«Схоже, що українці щойно здобули надзвичайну перемогу, в якій єдина регіональна столиця, захоплена росією в цій війні, тепер повернулася під український прапор», - сказав Салліван журналістам у суботу під час поїздки з президентом США Джо Байденом на саміт АСЕАН до Камбоджі.

Салліван наголосив, що відступ росії матиме «ширші стратегічні наслідки», включаючи пом’якшення довгострокової загрози з боку рф для інших південних українських міст, таких як Одеса.

«Це важливий момент, і він стався завдяки неймовірній наполегливості та майстерності українців, підкріплених невпинною та об’єднаною підтримкою Сполучених Штатів та наших союзників», — сказав Салліван.

Читайте також: Макрон привітав українців з визволенням Херсона

Як повідомлялося, у п’ятницю Головне управління розвідки Міноборони повідомило, що Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ, а для російських військових єдиний шанс уникнути загибелі - негайно здатися в полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-