Рішення путіна не їхати на саміт G20 б'є по ньому самому - Клімкін

Рішення путіна не їхати на саміт G20 б'є по ньому самому - Клімкін

Укрінформ
Рішення президента росії володимира путіна не їхати на саміт G20 відчутно б'є по ньому самому, оскільки свідчить про його неготовність давати якісь обіцянки ані західним, ані незахідним лідерам.

Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін в інтерв’ю «Радіо НВ», передає Укрінформ.

«Те, що путін не їде ані на G20, ані на Азійсько-Тихоокеанський саміт, показує, що, незважаючи на всі свої коливання, він усе ж таки не може і не хоче залишити зараз росію. І тут можуть бути і міркування особистої безпеки, і здоров’я, і ручного управління росією. Але, безумовно, він також не готовий давати якісь обіцянки як західним лідерам – ну, з ним вони й розмовляти особливо не будуть, але, головне, й незахідним. І це реальний удар по самому путіну», - сказав Клімкін.

На його думку, рішення не їхати на саміт G20 було дуже непростим для кремлівського диктатора не тільки з огляду на геополітичні, а й на внутрішні чинники.

«Це може зробити його (путіна – ред.) токсичним також в очах російських еліт, які скажуть: «І що тоді взагалі буде з цією росією?»… Тож удар по путіну особисто дуже-дуже відчутний», - переконаний ексміністр.

Він також висловив думку, що для України на саміті G20 «дуже критично об’єднати Захід і неЗахід».

Читайте також: Байден і Сі Цзіньпін детально обговорять ситуацію навколо України – Білий дім

Як повідомлялося, 15-16 листопада в Індонезії на острові Балі відбудеться саміт G20, куди також запрошено главу Української держави.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не братиме участі у саміті G20 на Балі, якщо там буде президент російської федерації путін.

Прессекретар президента росії дмитро пєсков підтвердив, що путін не поїде на саміт G20 до Індонезії на Балі. Замість нього буде міністр закордонних справ сергій лавров,

У липні лавров достроково залишив дводенний саміт глав МЗС країн G20 на острові Балі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-