Премʼєр Румунії запевнив Шмигаля у солідарності з Україною

Премʼєр Румунії запевнив Шмигаля у солідарності з Україною

Укрінформ
Румунія залишатиметься поруч з Україною та підтримуватиме у складний період російської агресії.

Про це сказав прем’єр-міністром Румунії Ніколає Чуке на спільному брифінгу з головою уряду України Денисом Шмигалем у новому пункті пропуску на українсько-румунському кордоні, передає кореспондент Укрінформу.

«Це подія, яка є символічною, але у той же час вона підтверджує той рівень довіри і солідарності між двома країнами… У ці складні часи, через які проходить Україна у звʼязку з агресією російської федерації проти України, ми поруч з вами і ми маємо демонструвати солідарність з Україною», - сказав Чуке на відкритті пункті пропуску.

Він наголосив, що переміщення через кордон вантажів є дуже важливим через агресію рф та її негативні наслідки для народу і уряду України.

Читайте також: На кордоні з Румунією планують відкрити ще один пункт пропуску – Шмигаль

«Україна має потребу у нашій солідарності. Україна має потребу у підтримці, яка має надаватися усім цивілізованим світом… Румунія була поруч з Україною ще з перших днів початку агресії. Хочу використати цю нагоду і висловити вдячність і громадянам Румунії, які відгукнулися і почали допомагати сусідній державі», - значив очільник румунського уряду.

Премʼєр-міністр Румунії також запропонував Шмигалю координуватися і підтримувати подальший звʼязок для розбудови інфраструктури на кордоні.

Крім того, Чуке поінформував, що обговорив з українським колегою питання румунської національної меншини в Україні, а також оголосив, що буде обговорювати з українською стороною забезпечення прав українських громадян у Румунії, які є вимушеними переселенцями. За його даними, близько 2,7 млн громадян України перейшли кордон Румунії і велика частина з них залишилася на території держави.

Читайте також: Україна та Румунія відновлюють залізничне сполучення на кордоні

«Я впевнений у тому, що і ви, і ми зробимо все для того, щоб і українські громадяни румунського походження, і румунські громадяни українського походження почували себе комфортно у своїх країнах», - заявив голова уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністри України і Румунії Денис Шмигаль та Ніколає Чуке на українсько-румунському кордоні відкрили пункт пропуску «Красноїльськ — Вікову де Сус».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-