Україна приєдналася до Договору про дружбу та співробітництво в Південно-Східній Азії

Україна приєдналася до Договору про дружбу та співробітництво в Південно-Східній Азії

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час візиту до Камбоджі підписав від імені України Інструмент про приєднання до Договору про дружбу та співробітництво в Південно-Східній Азії.

Церемонія підписання відбулася під час саміту Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН), який проходить у Пномпені, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

«АСЕАН — один із регіонів, який найшвидше розвивається в світі. Тут відкриваються великі можливості для торгівлі, а політична підтримка країн АСЕАН є важливою для протидії агресії росії. Приєднання до основоположного договору цього потужного об’єднання принесе конкретні вигоди Українській державі, бізнесу та громадянам», — наголосив Кулеба.

Читайте також: Кулеба зустрівся з генеральним секретарем АСЕАН

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що Україна розпочала процес приєднання до Договору про дружбу та співробітництво в Південно-Східній Азії ще в 2017 році, але процес рухався повільно. Зрушити його з мертвої точки вдалося лише після того, як у 2020 році МЗС визначило Азію одним із пріоритетних напрямів зовнішньої політики та ухвалило комплексну Азійську стратегію.

«У рамках Азійської стратегії ми здійснили ревізію проєктів, які давно не рухалися, провели додаткові переговори з партнерами і узгодили Інструмент про приєднання до основоположного договору АСЕАН. Я вдячний Камбоджі, яка нині головує в Асамблеї, за організацію церемонії підписання цього документа на нинішньому саміті лідерів країн Південно-Східної Азії. Цей крок виводить наші відносини з країнами АСЕАН на якісно новий рівень», — зазначив очільник МЗС.

Читайте також: Кулеба обговорив із главою МЗС Брунею забезпечення продовольчої безпеки

Міністр підкреслив, що після набуття чинності договором Україна та АСЕАН матимуть нормативно-правову базу задля підтримання регулярних політичних, економічних, культурних і гуманітарних контактів та розвитку взаємовигідних проєктів.

Фото: пресслужба МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-