До Києва прибула помічниця держсекретаря США

До Києва прибула помічниця держсекретаря США

Укрінформ
Помічниця держсекретаря США у справах Європи та Євразії Карен Донфрід прибула до Києва, щоб обговорити підтримку України.

Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк у Твіттері, передає Укрінформ.

«Попри нові удари росії по критичній інфраструктурі, я привітала помічницю держсекретаря Карен Донфрід у Києві сьогодні вранці, щоб вона почула безпосередньо від українців, як Сполучені Штати можуть підтримати Україну, коли вона відбудовується та відвойовує позиції в умовах тривалого бомбардування», - зазначила Брінк.

Посольство США в Україні оприлюднило програму візиту заступника держсекретаря США у справах Європи та Євразії.

Зазначається, що мета поїздки Донфрід - підкреслити непохитну та постійну підтримку США України, яка захищає свою свободу та територіальну цілісність від жорстокої війни росії.

«Перебуваючи в Києві, доктор Донфрід зустрінеться з членами Адміністрації Президента України, офіційними особами Міністерства закордонних справ та іншими членами уряду Президента Зеленського, щоб обговорити наші поточні зусилля з надання допомоги у сфері безпеки та енергетичної підтримки, а також допомоги в реформуванні та відбудові України», - поінформували у диппредставництві.

Крім того, заступник держсекретаря США послухає думки лідерів громадянського суспільства України про те, як Сполучені Штати та їхні партнери можуть продовжувати допомагати українському народу досягти своїх прагнень і розкрити потенціал своєї країни.

Донфрід також зустрінеться зі співробітниками посольства США в Києві.

Читайте також: Адміністрація США контактує з Конгресом щодо визнання рф спонсором тероризму

Як повідомлялося, 1 жовтня уряд США заявив, що передасть Україні вісім систем протиповітряної оборони NASAMS, а дві з них прибудуть в Україну вже найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-