Ердоган збирається поговорити про «зернові коридори» із Зеленським та путіним

Ердоган збирається поговорити про «зернові коридори» із Зеленським та путіним

Укрінформ
Найближчими днями Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган має намір провести переговори з Президентом України Володимиром Зеленським та президентом рф володимиром путіним щодо вирішення питання подальшого функціонування «зернових коридорів».

Про це повідомив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, повідомляє Укрінформ із посиланням на видання Hürriyet.

«Президент Ердоган проведе переговори із Зеленським і путіним», - сказав Чавушоглу щодо «зернової угоди».

Зазначивши, що Туреччина стежить за процесом з ООН, Чавушоглу підкреслив необхідність вжиття конкретних кроків для усунення перешкод.

«На даний момент немає проблем із завантаженими суднами... Для того, щоб відвантаження зерна продовжувалася, потрібно подолати проблеми», - сказав він.

Переговори плануються найближчими днями.

Читайте також: Євросоюз вважає безпідставним рішення росії вийти із «зернової угоди»

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня російська федерація заявила про вихід із Чорноморської зернової ініціативи, обґрунтувавши своє рішення атакою на кораблі чорноморського флоту у Севастопольській бухті, в якій вона звинуватила Україну та Велику Британію. Попри вихід росії із Чорноморської зернової ініціативи, 15 суден із зерном залишили українські порти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-