Штайнмаєр після двох годин в укритті з українцями більше не буде нейтральним – Огризко

Штайнмаєр після двох годин в укритті з українцями більше не буде нейтральним – Огризко

Укрінформ
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр після перебування в укритті разом із звичайними українцями більше не залишатиметься нейтральним і рівновіддаленим у питанні війни росії проти України.

Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ, керівник Центру дослідження росії Володимир Огризко в інтерв’ю «Радіо НВ», передає Укрінформ.

«Штайнмаєр дві години сидів у бомбосховищі, спілкувався з простими українцями і почув там багато такого, що, я думаю, не зможе залишити його рівновіддаленим, нейтральним, тим, хто хоче побачити десь середину між росією та іншими цивілізованим світом», - сказав Огризко.

Дипломат зауважив, що розмови із звичайними українцями, які через російську агресію змушені жити в страшних умовах, інколи дають значно більше розуміння ситуації, аніж розмови з колегами.

«Бо на тому рівні це політичні переговори, це розмови стратегічного плану. А коли ти сидиш в одному маленькому приміщенні і слухаєш про те, що пережили наші люди буквально кілька місяців тому і яких втрат вони зазнали, то це впливає дуже сильно», - зазначив колишній очільник МЗС.

За його словами, таких прикладів уже є чимало. Зокрема, він згадав про візити голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, президентів, спікерів парламентів, міністрів різних країн до Бучі та інших звільнених від російської окупації містечок, які дуже сильно вплинули на психоемоційний стан наших партнерів.

У цьому контексті Огризко висловив сподівання, що після візиту Штайнмаєра в Україну позиція Німеччини щодо надання нашій країні військової допомоги не тільки не послабиться, а навпаки посилиться.

«Ми всі люди, і ми всі мусимо реагувати по-людськи на те, що бачимо. І отака реакція навіть не федерального президента, а Вальтера Штайнмаєра як людини, як батька, який розуміє, що коїться, дуже допомагає ухвалювати правильні політичні рішення», - вважає дипломат.

Читайте також: Штайнмаєр пообіцяв надати Україні ще дві системи MARS II та чотири гаубиці Panzerhaubitze

Як повідомлялося, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр 25 жовтня вперше з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну відвідав з візитом Україну. У ході візиту він побував на Чернігівщині і передав очільнику Корюківської громади контакти міста, яке може стати партнером. Під час відвідання райцентру було оголошено повітряну тривогу, і за рекомендацією його охорони федеральний президент пішов в укриття, де провів більше як годину разом з корюківчанами.

Фото: Rebecca Barth / Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-