У Бундестазі готові підтримати збільшення оборонної допомоги Україні до понад €2 мільярдів

У Бундестазі готові підтримати збільшення оборонної допомоги Україні до понад €2 мільярдів

Укрінформ
Дві фракції парламенту Німеччини готові підтримати збільшення фінансування оборонної допомоги для України на наступний рік до понад 2 млрд євро.

Як передає Укрінформ, про це Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль поінформував у Телеграмі.

"Парламент Німеччини єдиний у підтримці України. Сьогодні провів зустрічі з віцепрезиденткою Бундестагу від фракції «Союз90/Зелені» Катрін Герінг-Екардт та співголовою партії «Союз90/Зелені» Рікардою Ланґ, а також із головою опозиційної партії ХДС, керівником фракції ХДС/ХСС в Бундестагу Фрідріхом Мерцем", - зазначив Шмигаль.

Прем‘єр-міністр написав, що переконався: в Бундестазі розуміють потреби України для протидії російському ворогу та готові надалі підтримувати нас зброєю, фінансами, технічною і гуманітарною допомогою.

Читайте також: Голова Бундестагу виступає за посилення тиску на рф для деокупації Криму

"Зокрема обидві фракції готові підтримати збільшення фінансування оборонної допомоги для України на наступний рік до понад 2 млрд євро. Вдячні німецьким парламентаріям за консолідованість та чітку позицію щодо підтримки України", - йдеться в дописі.

Як повідомляв Укрінформ, Шмигаль обговорив з Президентом Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн створення фінансової координаційної платформи та підтримку України.

Фото: Денис Шмигаль, Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-