Кокс назвав російські «червоні лінії», через перетин яких ПАРЄ виключила її зі свого складу

Кокс назвав російські «червоні лінії», через перетин яких ПАРЄ виключила її зі свого складу

Кримська платформа
Укрінформ
Коли російські військові перетнули кордони України - це було перетином «червоних ліній» Ради Європи.

Про це заявив президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Тіні Кокс під час виступу на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кокс зазначив, що разом із керівництвом Ради Європи засуджує і розв’язану росією агресивну війну, останні спроби анексій нових територій України як нове зухвале порушення міжнародного права.

Читайте також: Кримська платформа має сприяти деокупації і інших територій, які окупувала рф - Зеленський

«Я, зокрема, шкодую про те, яку роль відіграв колишній учасник Парламентської Асамблеї Ради Європи російський парламент (державна дума рф – ред.), який повністю підтримав цю війну та затвердив нещодавнє рішення про анексію. Так само він діяв і в 2014 році. Разом з урядом рф російський парламент несе повну відповідальність за наслідки цієї незаконної війни та анексії. Не має бути ніякого імунітету і безкарності ані для президента, ані для уряду, ані для парламенту російської федерації», - сказав президент Парламентської Асамблеї Ради Європи.

У цьому контексті він зазначив, що Парламентська Асамблея РЄ підтримує міжнародне правосуддя для росії, в тому числі створення Спеціального трибуналу щодо притягнення до відповідальності винних в агресії проти України.

За словами Кокса, коли російські військові перетнули в лютому кордони України, це було також перетином «червоних ліній» Ради Європи, тому рішення про виключення росії ухвалювалися швидко та одностайно.

Читайте також: Кримська платформа має сприяти визнанню росії спонсором тероризму - Стефанчук

«Я вважаю, що це рішення – гарний крок у правильному напрямку для створення єдиного багатостороннього фронту Європи проти порушення рф міжнародного права», - заявив він.

Як повідомлялося, у хорватському Загребі проходить перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи.

Напередодні у Загребі, в межах саміту, було проведено експертну дискусію з проблем деокупації Криму, загальної ситуації з правами людини на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-