Штайнмаєр - українцям: Ви можете розраховувати на Німеччину

Штайнмаєр - українцям: Ви можете розраховувати на Німеччину

Укрінформ
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, який прибув з візитом до України у вівторок, 25 жовтня, заявив, що український народ може розраховувати на його країну.

Президента процитувала його речниця Керстін Гаммелін у Твіттері, передає Укрінформ.

«Моє послання народу України: ви можете розраховувати на Німеччину! Ми продовжуватимемо підтримувати Україну: у військовому, політичному, фінансовому та гуманітарному відношенні», - заявив він.

Також Штайнмаєр звернувся до громадян Німеччини.

«Давайте ніколи не забувати, що ця війна означає для людей тут (в Україні - ред.). Попри всі тягарі, які приносить війна і нам у Німеччині - давайте на хвилинку подивимося очима українців… Ми знаємо, що їм потрібна наша повна солідарність і підтримка - доти, доки це необхідно», - наголосив президент ФРН.

За його словами, це також питання якнайшвидшого відновлення зруйнованої інфраструктури, ремонту електромереж, водопроводів, систем опалення.

Читайте також: Шольц оголосив про «план Маршалла XXI століття» для відбудови України

Як повідомлялося, під час візиту до Києва президент Німеччини планує зустрітися з українським колегою Володимиром Зеленським та запевнити його в підтримці ФРН.

Зокрема, лідери звернуться до муніципалітетів та міст Німеччини із закликом укласти короткострокові партнерські відносини.

Штайнмаєр вперше з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну прибув із візитом до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-